Hagelandse wijnbouwers scoren op wedstrijd 'Beste Belgische wijnen'

16 september 2021 | 08u24 | Gepost door redobra@telenet.be
Hagelandse wijnen onder de Beste Belgische
Zeventien gouden, 16 zilveren en 16 bronzen medailles werden op 15 september 2021 in Hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge uitgereikt door de Vereniging Vlaamse Sommeliers (VVS), tijdens de zeventiende editie van 'Beste Belgische Wijn'. Ook het Hageland kwam er in de kijker met mooie resultaten, met Ten gaerde als topper.

Een zestigkoppige jury proefde 161 wijnen van 42 verschillende domeinen in ons land. Om een medaille te behalen moet de wijn een bepaalde minimumscore behalen. Drie Hagelandse domeinen slaagden er in om medailles te behalen, waaronder zelfs een gouden.

Wijndomein Ten Gaerde kon maar liefst drie medailles verzilveren. Namelijk goud voor Ten gaerde wit Pinot Gris, zilver voor Ten gaerde Rosé Pinot Noir en Ten gaerde Wit Souvignier Gris.

Ook wijndomein Haksberg behaalde drie medailles, namelijk zilver voor de Haksberg Rood (Rocopo) en brons voor Haksberg Rosé (Alcedo) en Haksberg Rood (Carduela).

Wijndomein Kluisberg kon ook twee medailles mee naar het Hageland nemen. Namelijk brons voor Kluisberg Pinot Gris en Kluisberg Müller-Thurgau.

En tenslotte wijndomein Petrushoeve zorgde voor de  9de Hagelandse medaille. Namelijk zilver voor de Petrushoeve Gris P'trus.

Een knap resultaat voor de Hagelandse wijnbouw, dat aantoont dat de wijn in de lift zit in de regio.

Lees meer over