Gemeenteraad zet licht op groen voor renovatie oud gemeentehuis, scouts krijgen al vroeger een ander onderkomen

Oud gemeentehuis

De gemeenteraad van Tielt-winge gaf donderdag 19 mei groen licht voor de renovatie van het oude gemeentehuis in deelgemeente Houwaart. Bedoeling is om er kinderopvang in onder te brengen en ook de scouts kunnen er terecht, die laatsten zelfs eerder dan gedacht.

De gemeenteraad keurde het bestek om een ontwerper aan te kunnen stellen voor het project goed, iets wat schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) blij maakt. “Zo kunnen we de stappen zetten die nodig zijn om de toch wel zeer verouderde site nieuw leven in te blazen, we gaan het gebouw grondig renoveren. Zo zal de vloer, binnen- en buitenschrijnwerkerij vernieuwd worden net als verwarming en elektriciteit, het dak en de isolatie. Maar wat nog belangrijker is ook de site rondom het gemeentehuis, het speelplein en de afdakjes zullen een meer hedendaagse look aangemeten krijgen zodat de plek kan uitgroeien tot een fijne ontmoetingsplaats.”

Lees verder onder de foto. 

Speelplaats oud gemeentehuis
Ook de speelplaats wordt aangepakt.

Scouts krijgen al sneller nieuw onderkomen

Ook voor de scouts van Houwaart is er goed nieuws want, in afwachting van de renovatie, kunnen zij al eerder verhuizen naar het achterste gedeelte van het gebouw. “Nadat eerdere pogingen tot nieuwbouw afsprongen is er eindelijk schot in de zaak.”

Het project is ook welgekomen bij de organisatoren van Houwaart Leeft, zeg maar een volksfeest, want zij kunnen nu de evenementenweide ten volle gebruiken.

“Het is duidelijk dat er in de kleinste deelgemeente een boost is, kijk maar naar de Wijnloop en tal van andere activiteiten, dan is het fijn om alles in een plooi zien te vallen, en ons dorp te verfraaien.”, besluit Clinckx.

Scouts Houwaart
Ook de scouts krijgen een nieuw onderkomen
Scouts kunnen binnenkort elders terzcht