Eindelijk opnieuw secundaire school in Tielt-Winge

12 maart 2021 | 07u31 | Gepost door rik.poulman@te…
school Tielt-Winge
Tot 40 jaar geleden konden leerlingen van 12 tot 16 jaar secundair onderwijs volgen in Tielt-Winge. Sindsdien moesten ze naar Leuven, Diest, Tienen of Aarschot. In september komt daar verandering in en kunnen kinderen opnieuw in de eigen gemeente terecht. De nieuwe school start met een eerste jaar en wil geleidelijk groeien tot een zesjarige opleiding.

Voor leerlingen die in het schooljaar 2021-22 willen starten in het 1ste leerjaar A of B kunnen dus vanaf september in Tielt-Winge zelf onderwijs volgen. In 1A kan je al dan niet voor Latijn kiezen.

Morgen, zaterdag, is er voor hen een infomoment om 10.30 u. en op woensdag 17 maart om 20 u. voor de ouders. Inschrijven voor de infomomenten kan je via de website http://www.demetleuven.be/de-met-tieltwinge waar je ook alle informatie over de nieuwe school vindt.

Wat is er nieuw in deze school? Onze wereld is in verandering. Levenslang leren wordt de norm. Daarom is het belangrijk dat je de goesting behoudt om te blijven leren, dat je de nodige vaardigheden hebt om snel en flexibel nieuwe kennis op te doen en om samen te werken met anderen. De MET biedt de juiste context om dit te leren.

We leren overal en altijd en via verschillende kanalen. In De MET breng je al deze kennis en vaardigheden samen. Je leert kritisch kijken naar verschillende bronnen en je leert kijken vanuit verschillende standpunten. Daarom is het vanzelfsprekend dat we het leren niet beperken tot een schoolse context. We bouwen samen aan een lerend netwerk in De MET maar ook daarbuiten.

Onze wereld is divers. Iedereen is uniek en heeft andere noden. Daarom behandelen we op De MET iedereen ongelijk en zoeken we voor iedereen een eigen aanpak en een eigen leerroute. Zo zorgen we voor een leeromgeving die jou motiveert en waarin jij kan groeien en bloeien.

Lees meer over