De Bal en De Kalebas zijn verhuisd

de bal tielt-winge
Nadat de bouwwerken meer dan een jaar geleden van start zijn gegaan, kon kinderdagverblijf De Bal en dagcentrum De Kalebas onlangs naar de nieuwbouw verhuizen. De Bal is een inclusieve groepsopvang voor kinderen met en zonder beperking. Dagcentrum De Kalebas biedt een kwalitatief en zinvolle dagbesteding aan voor (jong)volwassenen vanaf 18 jaar met een mentale en/of fysieke beperking eventueel in combinatie met Autisme Spectrum Stoornissen.

Meer (speel)ruimte voor kinderdagverblijf De Bal

Kinderdagverblijf De Bal beschikt over een volledige gelijkvloerse verdieping met een speelruimte, een keuken en slaapkamertjes. Alles is op maat en specifiek gericht naar de noden van een inclusief kinderdagverblijf. De ouders en kindjes hebben hun eigen toegang naar het kinderdagverblijf. Er zijn 25 voltijdse plaatsen voor kinderen met of zonder zorgnood. Momenteel zijn er 26 kinderen, die niet allemaal voltijds aanwezig zijn. Vooral voor kinderen met zorgnood is er nog opvangruimte.

Uitbreiding voor dagcentrum De Kalebas

Dagcentrum De Kalebas beschikt in het nieuwe gebouw over een volledige bovenverdieping met grote keuken en leefruimte, zitruimte en aparte ruimte voor crea en knutselen, dans en tal van andere atelier. Er is ook een badkamer ingericht. De laatste realisatie wordt de inrichting van het bakkersatelier. 
In De Kalebas vangen ze vandaag negen gasten op. Dat zijn jongvolwassenen en schoolverlaters. Zij volgen dagelijks de ateliers, gaan op uitstap of genieten van een rustmoment in de snoezel. Met de nieuwbouw is er ruimte voor 15 à 20 voltijdse plaatsen.   Ook hier zijn momenteel nog extra plaatsen voor jongvolwassenen/schoolverlaters met beperking.

Lees meer over