Dat had Lize Cans met Halloween nooit durven dromen

1 november 2021 | 12u11 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
halloween tielt-winge
Wanneer Lize Cans uit Tielt-Winge een paar weken geleden via enkele geposte pamfletten hoopte met Halloween enkele kindjes aan haar deur te mogen verwelkomen, had ze dit resultaat nooit durven dromen. 

Een paar weken geleden besliste Lize Cans uit Tielt-Winge om met Halloween iets kleins voor de kindjes uit Tielt te organiseren.Ze liet pompoenen printen en poste ze in de brievenbussen, in de hoop dat er toch een beetje reactie op zou komen. "Ik zou al 'blij' geweest zijn met 15 snoetjes aan de deur.", vertelt ze.

Draaide anders uit  

De eerste kindjes stonden op zondag al om 11u30 aan de deur. "Mijn hart maakte al een klein sprongetje", blikt ze terug. "Ik was opgelucht dat er toch al interesse was." Het bleef duidelijk niet bij die eerste bezoeker. Om 13 uur had ze al zoveel bezoekers, dat haar mama om 14u15 al door haar voorraad snoepjes heen zat. 

"Mijn hart is niet meer gestopt met het maken van sprongetjes", vertelt ze tevreden. "Het was zalig om al die verklede kindjes met overvolle zakken snoep te zien, die vele lachende gezichten. Fantastisch om 'nieuwe' mensen van de straat/dorp te leren kennen en fijne praatjes te maken met mensen die je al zolang niet meer hebt gezien."

Hartverwarmend

Veel mensen waren dan ook op haar oproep ingegaan, hadden hun huis versierd, decoratie met geluid geplaatst en waren ook vaak zelf verkleed. "Er waren zelfs mensen die pompoenspeldjes in de haren van hun hond hadden gestoken", vertelt ze lachend. "En als ze niet thuis waren, stond de pot snoep soms gewoon buiten op straat." 

Lize wil dan ook alle mensen van harte bedanken voor de moeite die ze hebben gedaan, ook aan de ouders die met hun kinderen langsgingen.  "De potjes en voorraden snoep moesten regelmatig bijgevuld worden, hoorde ik.", aldus nog Lize.  "Het was werkelijk hartverwarmend. Ik kijk uit naar een volgende editie met minder regen en nog meer huizen die deelnemen." 

Lees meer over Halloween in het Hageland via deze link. 

halloween tielt winge

Lees meer over