Dan toch padel op Solveld in Tielt-Winge

18 juni 2021 | 09u27 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Solveld (Google Street)
Oppositiepartij Samen had in april een klacht bij de gouverneur en ABB ingediend tegen de gemeenteraadsbeslissing van 18 maart tot aanduiding van een opstalhouder en vaststelling van het compromis Solveld, waarbij er padelvelden worden gepland op de site Solveld. Op 2 juni werd de klacht echter door de gouverneur afgewezen , zo mocht blijken op de gemeenteraad van juni. De foto is van Google Street.

10 padelterreinen wil de gemeente Tielt-Winge achter sporthal 't Solveld realiseren, een beslissing die niet op de goedkeuring van oppositiepartij Samen kon rekenen. De oppositiepartij vond 10 padelvelden te veel, aangezien dit volgens hen meteen meer dan de helft van het beschikbare terrein zou innemen.

Samen had een klacht bij de gouverneur ingediend omdat ze van oordeel was dat het college van Burgemeester en Schepenen zijn boekje te buiten was gegaan, en dat de toegepaste praktijken niet toelaatbaar waren.  Zo werd er gesteld dat de principes inzake overheidsopdrachten en de wet op de openbare aanbesteding waren geschonden. Dit werd echter door de gouverneur niet aanvaard. 

“Samen was inderdaad van oordeel dat het de gemeente niet toegestaan was om in onderhandeling te gaan", aldus de bevoegde schepen, Jan Loddewijkx (CD&V ). "Omdat het echter geen echte overheidsopdracht betreft, maar wel een toekenning van een zakelijk recht, is alles wat minder scherp omschreven; en hebben we als college dan ook de nodige onderhandelingen gevoerd, om voor Tielt-Winge en haar inwoners het beste bod, zowel financieel als inhoudelijk te krijgen."

Donderdagavond keurde de gemeenteraad het ontwerp en de modaliteiten van de opstalakte goed.  De schepen hoopt dat er in de nazomer padel kan gespeeld worden op ’t Solveld.

Lees meer over