Binnenkort is er minder zwerfvuil in Tielt-Winge

23 maart 2021 | 17u16 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
zwerfvuilactie
Op zaterdag 27 maart doet Tielt-Winge mee aan de Mooimakers-actie om de strijd aan te gaan met het zwerfvuil in onze buurt. Open VLD-fractieleider Kris Cornelissen coördineert de actie.

"De container zal dit jaar terug aan het gemeentehuis staan", zo vertelt de liberale fractieleider. "Op zaterdag 27 maart kan er daar tot 16 uur ingezameld zwerfvuil naar toe gebracht worden.". Witte vuilniszakken om daarvoor te gebruiken kunnen opgehaald worden bij het onthaal van het gemeentehuis tijdens de openingsuren, of bij de container op de dag zelf van 10 uur tot 16 uur.

Elke inwoner kan via de link grijpers, hesjes, handschoenen, borden, … bestellen. Die worden aan huis geleverd. Straten die opgeruimd zijn kan je markeren op de Mooimakers.be/actiekaart.

"Het zou nuttig zijn dat iedereen die meedoet een login maakt en via “Mijn opruimgebied” op de kaart aangeeft waar zij juist gaan opruimen.",aldus nog Cornelissen. "Op die manier kunnen we het werk mooi verdelen."

Indien er volle vuilzakken moeten opgehaald worden op zaterdag kan men Kris contacteren op 0473 371114. Hij zal tot 15u45 rond rijden in Tielt-Winge om deze te verzamelen.

In aanloop naar deze actie ruimden een zevental vrijwilligers, waaronder Kris en burgemeester Rudi Beeken, afgelopen weekend al heel wat zwerfvuil. Zo haalden ze ieder gemiddeld een 6-tal zakken op. 

Lees meer over