4 maanden werken voor nieuwe fietspaden en nutsleidingen in Houwaart

Werken Heikant
Vanaf maandag 14 juni starten er werken in de Heikant in Houwaart, een deelgemeente van Tielt-Winge. Er komen daar nieuwe fietspaden en tegelijk worden de nutsvoorzieningen vernieuwd.

De gemeente Tielt-Winge is al even bezig met renovatiewerken op verschillende plaatsen in de gemeente. Nu is dus de Heikant in deelgemeente Houwaart aan de beurt. "Eerder legden we in Meensel al rode fietspaden aan en dat gaan we nu ook in Houwaart doen. Het bestaande fietspad is aan vernieuwing toe. In straten waar ook de riolering vernieuwd wordt en het wegdek vernieuwd, leggen we gesubsidieerde fietspaden aan, anderzijds verbeteren we zelf de bestaande fietspaden in andere straten", legt schepen Gunther Clinkx (Open Vld) uit. 

De bewoners kregen intussen een brief van de Roos Groep die verantwoordelijk is voor de werken. Daarin wordt uitgelegd dat ze maandag 14 juni starten met de eerste fase van de werken. Die omvatten het inzagen en opbreken van opritten met een breedte van om en bij de 30 cm. en daarna wordt het bestaande fietspad/voetpad opgebroken. 

De verantwoordelijken beloven alvast een doorgang zodat iedereen, tijdens de werken, van en op zijn oprit kan. Zodra de eerste fase is afgerond starten de werken voor de vernieuwing van de nutsleidingen (Watergroep en Fluvius). 

Na het bouwverlof begint de Roos Groep dan aan de heraanleg van de fietspaden. 

Tijdens de werken moet het doorgaand verkeer een omleiding volgen via de Kriebekestraat, Roeselberg, Aarschotsesteenweg (N223) en Terheidsehoek (Holsbeek).

Plaatselijk verkeer is wel toegelaten op de Heikant, vanaf de gemeentegrens met Holsbeek tot aan het kruispunt met de Haldertstraat.

Op de Streekweg zal vanaf het kruispunt met de Aarschotsesteenweg tot aan het kruispunt met de Kriebekestraat geen verkeer toegelaten worden tenzij plaatselijk verkeer, landbouwvoertuigen en fietsers.

De werken zullen zo'n vier maanden duren en zouden moeten afgerond zijn tegen 30 september. 

Lees meer over