2,5 meter hoge Wijnbank is nieuw pronkstuk op Houwaartseberg.

Wijnbank

Op de Houwaartseberg In Houwaart, een deelgemeente van Tielt-Winge, staat er sinds kort een nieuw kunstwerk. De Houwaartse Wijnbank is een supergrote bank van 6 meter lang en 2,5 meter hoog. De bank is één van de vele projecten die vorig jaar goedgekeurd werden door een Europees programma voor plattelandsontwikkeling, met name LEADER Hageland+ 2021, georganiseerd door de Provincie Vlaams Brabant. Helemaal klaar is de bank nog niet, er is nog wat werk aan. 

De bank is een rustplaats voor  wandelaars en fietsers die er meteen ook kunnen genieten van een prachtig uitzicht over de lokale wijngaarden en het landschap.

Het initiatief werd genomen door Joris Eeckhout van wijngaard Den Eeckhout, Steve Willems en Gerry Caluwaerts.

”Ik zag dergelijke bank voor het eerst toen ik met vakantie was aan de Moezel in Leiwen, zo’n 4 jaar geleden. Ik vond het meteen iets om ook op onze berg te plaatsen, Steve en Gerry zagen dat ook zitten en ook de leden van de KWB, Houwaartse scouts en de Houwaartse Wijngaard vzw vonden het een leuk idee, vertelde Joris eerder aan onze redactie. 

Lees verder onder de foto. 

Wijnbank
Vanop de bank heb je mooi panoramisch zicht.

Mooi uitzicht

De bank werd gemaakt uit duurzaam Larikshout. Van boven op de bank heb je een mooi uitzicht  over de wijngaarden en zie je ook de Vlooybergtoren. Er wordt ook een verrekijker voorzien. 

Helemaal klaar is het project nog niet, er moet nog een informatiebord worden geplaatst, de verrekijker moet nog worden aangebracht en ook de trap om er makkelijk op te geraken staat er nog niet. “Er werd al drie dagen aan gebouwd, er is wellicht nog één extra dag nodig.”

Lees meer over het project via deze link.

Lees meer over