Wijzigingen in de gemeenteraad van Scherpenheuvel

29 januari 2021 | 08u27 | Gepost door dvdg.media@tel…
Nieuwe gemeenteraadsleden
Een aantal weken geleden nam Marleen Van Meeuwen ontslag als gemeenteraadslid en als voorzitter van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Simone Simons wordt nu gemeenteraadslid en lid van de raad voor maatschappelijk welzijn. Gemeenteraadslid Arlette Sannen wordt voorzitter van beide raden alsook voorzitter van de Gemeenteraadscommissie intergemeentelijke samenwerking.

Arlette Sannen en Simone Simons waren bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018  beiden kandidaat op de CD&V-lijst. Arlette behaalde op de 6e plaats 638 voorkeurstemmen en werd verkozen tot gemeenteraadslid en lid van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.  Simone Simons kreeg 402 bolletjes achter zijn naam en is de eerste opvolger op de CD&V-lijst.
Arlette Sannen ( 58 jaar)  zit 20 jaar in de lokale politiek. In 2001 werd zij OCMW-raadslid. Sinds 2007 maakt zij onafgebroken deel uit van de gemeenteraad. Zij was al drie jaar voorzitter van de gemeenteraad namelijk van 2016 tot en met 2018. Zij is tevens politieraadslid, bestuurder bij De Watergroep en secretaris van de kerkraad in Messelbroek. 

Beroepshalve is Arlette bibliothecaris bij de gemeente Geetbets. Arlette woont in de Pelgrimsstraat in Messelbroek, net op de scheiding met Keiberg. Arlette: "Als voorzitter van de gemeenteraad heb ik al ervaring. Ik zal waken over een vlot en sereen verloop van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn waarbij plaats is  voor zowel de meerderheid als de oppositie, zoals het past in een (lokale) democratie.  Mijn beleidsinteresses liggen nog steeds  op het vlak van  veiligheid, verkeersveiligheid en leefbaarheid. En in deze coronatijden vind ik het belangrijk dat we goed zorgen voor mekaar zodat we samen uit deze crisis kunnen geraken”.

Simone Simons is een jonge nieuwkomer in de politiek. Met zijn 25 jaar is hij met voorsprong het jongste lid van de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn. Hij is leerkracht lichamelijke opvoeding en woont in de Prins Alexanderstraat,  in het hartje van Scherpenheuvel.
Simone: “Als leerkracht lichamelijke opvoeding, jarenlang leider bij KSA Scherpenheuvel en actief in menig andere verenigingen ben ik politiek vooral geïnteresseerd in jeugd, sport en het verenigingsleven. Ik wil vooral in mijn eerste stappen als gemeenteraadslid een luisterend oor zijn om te weten wat er leeft binnen onze stad.  Ik heb de eer om in de voetsporen van Marleen te treden en dat zal geen gemakkelijke klus worden maar de inwoners van Zichem moeten geen schrik hebben. Ik ben ook een mannetje van plezier! Hopelijk is Corona snel voorbij zodat ik echt aan de slag kan en me voluit kan inzetten voor een bruisend Scherpenheuvel-Zichem, met activiteiten zowel voor jong als voor oud”.

Lees meer over