Werken op N10 in Rillaar en Scherpenheuvel uitgesteld naar 2022

2 juli 2021 | 08u41 | Gepost door redobra@telenet.be
Spoordijk bijna klaar voor verkeer
In overleg met de gemeenten Aarschot en Scherpenheuvel-Zichem heeft Wegen en Verkeer de planning van haar werken op de Diestsesteenweg/Basilieklaan (N10) nogmaals aangepast. Om geen tweemaal hinder te veroorzaken is beslist om de werken in zijn geheel uit te voeren in 2022. Dit jaar wordt er dus niet meer gewerkt op de verbinding tussen Scherpenheuvel en Rillaar.

Normaliter zou er deze zomer gewerkt worden op het deel tussen Rillaar en de rotonde in Scherpenheuvel. De planning werd al eens aangepast, maar na nieuw overleg met de gemeenten werd zopas alles opgeschoven naar 2022. Tijdens de werken volgend jaar zal de gewestweg dan enkele weken afgesloten zijn voor doorgaand verkeer, plaatselijk verkeer blijft grotendeels wel mogelijk. Een concrete timing is er momenteel nog niet. Ruim voor de start van de werken krijgt iedereen een brief in de bus met meer info.

Rijcomfort

Wegen en Verkeer geeft de N10 een grondige opknapbeurt. Op sommige stukken krijgt de rijweg een volledig nieuwe asfaltlaag, elders zorgt een beschermende laag ervoor dat de rijweg in goede staat blijft. Ook de fietspaden worden aangepakt. Met deze ingrepen gaat het rijcomfort, zowel voor fietsers als automobilisten, er stevig op vooruit. Maar die komen er dus pas volgend jaar.

Lees meer over