Regenboogzebrapad kleurt Scherpenheuvel-Zichem

8 juni 2021 | 11u13 | Gepost door redobra@telenet.be
Zebrapad Scherpenheuvel-Zichem
In Scherpenheuvel-Zichem kleurt sinds dinsdag 8 juni een regenboogzebrapad de toegang naar het stadhuis. Met dit regenboogzebrapad vraagt het lokaal bestuur aandacht voor diversiteit en acceptatie van LGBTQ+-personen.

De stad Scherpenheuvel-Zichem legde een regenboogzebrapad aan ter hoogte van het stadhuis in Scherpenheuvel. De stad hangt al vele jaren op 17 mei de regenboogvlag uit naar aanleiding van de jaarlijkse IDAHOT-actie (Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie). Dit regenboogzebrapad is een logisch vervolg en symboliseert de gelijkwaardigheid van alle seksuele geaardheden.

Op 8 juni werden de veelkleurige strepen aangebracht door medewerkers van de stad. Door de regenboogkleuren in te vullen tussen de witte lijnen, blijft het een wettelijk zebrapad. Er volgen in de toekomst nog meer regenboogzebrapaden op andere locaties.

Burgemeester Manu Claes: “Wij willen diversiteit in de gemeenschap promoten en bespreekbaar maken. Scherpenheuvel-Zichem is een open en solidaire plek voor iedereen. Iedereen is uniek en mag er zijn, je bent vrij om je te identificeren met datgene waar jij je prettig bij voelt. Het regenboogzebrapad werd aangebracht in het hart van de stad. Een statement waarmee we aangeven dat we pal achter de LGBTQ+-gemeenschap staan.”

Lees meer over