Pastoar Munte is bestolen, cafébaas is er het hart van in

PAstoar Munte
Niet de figuur uit De Witte maar café Pastoar Munte in Scherpenheuvel-Zichem kreeg zaterdagnacht 14 augustus inbrekers over de vloer. Cafébaas Hans Verhaegen (45) is er het hart van in. “Het ging niet alleen om al het geld - zowel uit de bingospelen als de startkassa, of het drinkgeld - maar de inbrekers hebben zich ook tegoed gedaan aan onze drank en de barbeque schotels die klaarstonden voor zondag, net als de hapjes.”

Toen de cafébaas zondagochtend aankwam in zijn café ontdekte hij de ravage die de dieven achterlieten. “Alles was opengebroken, van speelautomaten tot startkassa’s, zelfs het drinkgeld was weg. De dieven hadden blijkbaar ook honger en dorst want ze hebben Duvels gedronken en onze bestellingen voor de barbecue van vandaag waren ook weg. Ik kan me moeilijk voorstellen dat het maar 1 persoon was, het moeten eerder een aantal mensen geweest zijn. Er waren 40 flessen sterke drank weg”, zucht Hans. 

De dieven kwamen langs de achterkant van de zaak en kropen over een muur aan de garage en forceerden vervolgens de branddeur. “We dachten er al even over om camera’s te installeren maar gpdr-gewijs is dat niet evident. Maandag hebben we in elk geval gesprekken met mensen van de verzekering, politie en bewakingsfirma’s en dan komt dit zeker ter sprake.”

De cafébaas kan rekenen op de steun van vrienden en kennissen, op sommige momenten zelfs te veel. “Deze morgen heb ik mensen moeten wegsturen omdat er zoveel hun steun kwamen betuigen. Mijn telefoon staat niet meer stil.”

Lees verder onder de foto. 

Diefstal PAsoar Munte
De zaakvoerder is er het hart van in.

Echt lang baat Hans de zaak nog niet uit. “Ik heb al 20 jaar ervaring in deze stiel, voor de coronacrisis baatte ik nog een café uit aan de kerk. Toen deze zaak vrij kwam te staan, hebben we de gok gewaagd en een en ander verbouwd. We zijn amper drie maanden verder en nu gebeurt dit, niet fijn natuurlijk. Scherpenheuvel is een kleine gemeente en iedereen kent iedereen hier. Ik laat het aan de verzekering en de politie over om de schuldigen te vinden. Met de vinger wijzen heeft geen enkele zin.”

De politie is intussen bezig met een onder en ook mensen van het labo zijn met de zaak bezig. Het is echter veel te vroeg om hier al resultaten van te verwachten. “Dit is een belangrijke zaak en we zijn volop bezig met het onderzoek”, besluit commissaris van de Politiezone Demerdal Marc Meerlberghs.

Lees meer over