Nooit zoveel besmettingen in Scherpenheuvel-Zichem, burgemeester roept op tot actie

Coronatest
Ook Scherpenheuvel-Zichem zit in een negatieve spiraal wat de coronacijfers betreft. De stad had nog nooit zoveel besmettingen op zijn grondgebied. Het aantal nieuwe besmettingen in de voorbij week liep op tot 249, ter vergelijking tijdens de vorige golf liep het aantal besmettingen ten hoogste op tot 75 in één week tijd. Burgemeester Manu Claes (CD&V) roept op zijn sociale media dan ook op tot waakzaamheid en voorzichtigheid.

”We staan in de top 10 voor het arrondissement Leuven en dat is niet goed, gelukkig zien veel organisatoren van events de ernst van de situatie in en besluiten ze zelf tot het afgelasten van hun event”, steekt Claes van wal en hij heeft daar voldoende reden voor.

De 249 nieuwe besmettingen van de voorbije week zijn een verdubbeling t.o.v. het cijfer van 2 weken geleden, toen waren het er 106 en het drievoud van 3 weken geleden (68).  “Ok er wordt meer getest maar dan nog baart het zorgen. Ik heb hier geen verklaring voor. Tijdens de vorige golf werden vooral gemeenten en steden rond Brussel zwaar getroffen maar nu delen we in het Hageland ook zwaar in de klappen,"

Ook privé schrappen organisaties events 

De stad heeft alvast haar eigen evenementen afgelast maar de burgemeester deed ook een oproep aan privé initiatiefnemers. “”Ik merk dat velen hierop ingaan en hun event schrappen. Dat geldt voor de kerstmarkt in Zichem, het kerstconcert maar ook het carnavalbal halfweg en heel wat eetfeesten. Mensen snappen de ernst van de situatie. Het gezond verstand is gelukkig aanwezig. Ik kan daar alleen dankbaar voor zijn.”

Claes vreest alvast voor een nieuwe lockdown en doet een oproep naar zij die zich nog niet hebben laten vaccineren. “Diegenen die halsstarrig blijven weigeren om zich te laten vaccineren, roep ik op om dat nu te doen. Neem uw verantwoordelijkheid, voor je eigen veiligheid en die van de anderen. Uit respect ook voor het zorgpersoneel dat al 20 maanden in de vuurlinie staat en dat zelf verplicht wordt om zich te laten vaccineren bij hun zorg voor de anderen, gevaccineerden en niet gevaccineerden”, staat te lezen op zijn Facebookpagina.

.

Lees meer over