Minister Weyts investeert € 52.752 in Sint-Jozefsschool in Schoonderbuken

Sint-Jozefsschool Schoonderbuken
Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar heeft Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts nieuws voor vele Vlaamse schoolbesturen en hun duizenden leerlingen. Meer dan 130 scholenbouwprojecten over heel Vlaanderen zullen met € 20 miljoen het scholenpatrimonium kunnen renoveren en vernieuwen, waaronder dus ook de Sint-Jozefsschool.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Scherpenheuvel-Zichem ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 52.752 in Sint-Jozefsschool in Schoonderbuken. Concreet gaat het om de renovatie van het buitenschrijnwerk en het plaatsen van zonwering. “Met deze investeringen toont onze minister aan dat het blijvend investeren in onderwijs één van de speerpunten is van deze Vlaamse regering, ook Scherpenheuvel-Zichem wordt daarbij niet vergeten.”, zegt N-VA Scherpenheuvel-Zichem.

“Niet enkel de boekentassen staan klaar om met goede moed aan het nieuwe schooljaar te starten”, zegt Weyts. “Er staan ook heel wat bouwprojecten in de steigers om onze leerlingen meer leerruimte te bieden.”

Lees meer over