Maak een mooie natuurfoto in de Demerbroeken en win een prijs

Demerbroeken
National Geographic en Natuurpunt hebben de handen in mekaar geslagen en zetten enkele van de mooiste Vlaamse natuurgebieden, waar je prachtige foto's kan maken, op een rijtje. Nationale Geographic koppelt er een fotowedstrijd aan vast, meteen de grootste van de Benelux. Het natuurgebied de Demerbroeken in Scherpenheuvel-Zichem staat ook op het lijstje. De foto is van Yves Adams en staat op de website van Natuurpunt.

Het natuurgebied omvat moerassen, hooilanden en turfputten en  voor een extra goed zicht op de vogels in het gebied kan je terecht in de vogelkijkhut of op de kijktoren. 

De foto's die bezoekers er maken kunnen tot 26 september ingestuurd worden via NatGeofotowedstrijd.be, waar later een aantal laureaten uit geslecteerd worden die een prijs ontvangen.

De National Geographic Fotowedstrijd is de grootste fotowedstrijd van de Benelux en bestaat al sinds 2007.  “Die is inmiddels uitgegroeid tot een begrip onder fotografieliefhebbers in België en Nederland. De jury van de fotowedstrijd betaat uit fotografen Lieve Blancquaert, Sacha de Boer en Jasper Doest. Vanuit National Geographic maken hoofdredacteuren Robbert Vermue en Renske Lamers, samen met zendermanager Tim Beudel, de jury compleet. Ook dit jaar presenteert Klaas van Kruistum de finale”, zeggen de initiatiefnemers.

Uitgebreide informatie, wandelkaarten en meer fotogenieke natuurdomeinen vind je op de website van Natuurpunt. “Blijf steeds op de wandelpaden om zo ten volle te kunnen genieten van de natuur in de natuurgebieden met respect voor de fauna en flora”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Zend nu ook jouw foto in via NatGeofotowedstrijd.be. Iedereen uit Nederland en België kan foto’s insturen in de categorieën Mens, Dier en Landschap. 

Lees meer over