Loslopende paarden in veiligheid brengen, is niet altijd evident

Paarden

In Scherpenheuvel-Zichem braken op zondag 4 november vier paarden uit. Het vangen van de dieren verliep iets minder vlot voor de opgetrommelde agenten en brandweerlui. Pas tegen de ochtend konden ze de dieren in veiligheid brengen, weliswaar met de hulp van enkele vrouwen.  

De melding kwam bij de politie binnen om 4.18 uur in de ochtend. In de Lobosstraat liepen vier paarden los rond. Agenten gingen ter plaatse en probeerden de dieren te vangen maar die wilden niet echt meewerken en liepen verder Groenhoef.

Daar gingen ze en grindweg op en aan een weide, waar nog andere paarden stonden, bleven ze staan. De intussen ook ter plaatse aangekomen brandweerlui duwden de draad van de omheining naar beneden maar nog steeds wilden de paarden niet meewerken.

Pas toen er, tegen de ochtend, 2 vrouwen de andere paarden eten kwamen geven konden de loslopende dieren in veiligheid worden gebracht.

Intussen werd ook de eigenaar van de vier loslopende dieren gevonden. Of hoe een nachtdienst van de hulpverleners soms een rare wending neemt.

De foto is louter illustratief en van Eberhard Grossgasteiger via Pexels. 

Lees meer over