Lolands festival kan doorgaan

12 mei 2021 | 21u13 | Gepost door redobra@telenet.be
De festivals kunnen weer
Goed nieuws voor de liefhebbers van festivals. Het beruchte Lolandsfestival in Scherpenheuvel-Zichem kan dit jaar dan toch doorgaan.

Goed nieuws voor de fans van festivals en zeker voor die van Lolands in Schoonderbuken. (Scherpenheuvel-Zichem). Met de recente beslissingen tot versoepelingen van de coronamaatregelen, met de mogelijkheid van festivals vanaf 13 augustus, zal het Lolands festival kunnen doorgaan. Dit festival was voorzien op 17 en 18 september. Wat de eventuele extra voorwaarden worden, zoals het moeten dragen van een mondmasker of niet, is nog niet bekend. "We wachten nog op meer details, maar we zijn al heel tevreden dit jaar terug iets te kunnen organiseren. Het zou leuk zijn mocht het kunnen zonder al te veel restricties, zoals het dragen van mondmaskers", klinkt het bij de organisatie. 

Lolands is een familiefestival met muziek, food en kinderanimatie. Het evenement fungeert als fundraiser voor het ALS Laeverfonds, van waaruit elk jaar een cheque wordt uitgereikt aan het VIB-KU Leuven Center for Brain & Disaese Research. Over de 7 edities heen werd er al voor 250.000 EURO uitgekeerd aan dit doel.  

Meer informatie over het festival volgt nog.

Lees meer over