Klokken luiden in Scherpenheuvel-Zichem op de laatste avond van het jaar

Zichem
Foto: Scherpenheuvel-Zichem
Net als in Boutersem luiden ook in Scherpenheuvel-Zichem de klokken op 31 december om 20.21 uur. Het gaat om een initiatief van vzw Verblind die inzet op verbondenheid, deugddoend ontmoeten en warm samenleven.

Onder de noemer Klokslag 20.21 roept de vzw steden en gemeenten op om de klokken op dat uur te luiden op 31 december. "Als een orgelpunt van dank. En als een warme uitnodiging om stil te staan bij dat waar we dankbaar voor zijn en wat ons hoopvol maakt. Zo hangt dankbaarheid hoorbaar en voelbaar in de lucht", leggen ze het initiatief op hun website uit. 

Op het grondgebied van Scherpenheuvel-Zichem zullen de klokken van alle kerken gedurende vijf minuten luiden. "De actie staat in teken van verbondenheid en hoop, biedt een aandenken aan alle slachtoffers van het coronavirus en is een dankbetuiging aan allen die zich inzetten in deze crisis en solidair zijn met anderen. De parochiepriesters, het bedevaartsoord, de abdij en de kerkfabrieken geven hun volledige medewerking, waarvoor dank", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V) die iedereen alvast het allerbeste wenst voor 2022. "We tellen samen af naar een nieuw jaar, waarin we hoopvol uitkijken naar het licht aan het einde van de tunnel. In afwachting luiden onze klokken als teken van verbondenheid en hoop."

Klokken
Alle klokken luiden op 31 december.

Lees meer over