Kinderopvang rest van de week dicht nadat 4 kinderen positief hebben getest op het coronavirus

Kinderopvang Baloe

De buitenschoolse kinderopvang Baloe in Averbode sluit tijdelijk de deuren , nadat een aantal kinderen positief hebben getest op het coronavirus , kinderen en begeleiders moeten de rest van de week in quarantaine. Of het om de omikronvariant gaat is niet bekend. De foto is van de Facebookpagina van de stedelijke opvang.

Het gaat om vier kinderen die positief hebben getest binnen een periode van 7 dagen.

Het Agentschap Opgroeien verstrengde dit weekend de richtlijnen die in een kinderopvang moeten gevolgd worden in het geval van een zogenaamde clusterbesmetting en die richtlijnen gingen vandaag in.

Alle kinderen, die in de laatste week aanwezig waren in de kinderopvang en de begeleiders, moeten 5 dagen in quarantaine. Dat geldt voor iedereen, ook mensen die recent een besmetting hebben doorgemaakt of begeleiders die een boosterprik kregen.

Concreet moeten 3 begeleiders en 41 kinderen tot en met 22 januari in quarantaine.

“We beseffen dat dit opnieuw een moeilijke boodschap is voor onze schoolgaande kinderen, die nog maar net terug gestart waren na hun verlengde vakantie, en voor onze medewerkers”, reageert burgemeester Manu Claes (CD&V).

Alle getroffen gezinnen werden telefonisch gecontacteerd en ontvingen een mail met bijkomende informatie. Ook de betrokken scholen werden verwittigd.

Lees meer over