Kerststallentocht voor pure gezelligheid in Scherpenheuvel-Zichem

10 december 2021 | 12u52 | Gepost door redobra@telenet.be
Kerststallentocht Scherpenheuvel-Zichem

Scherpenheuvel-Zichem maakt zich op voor de feestdagen. De jaarlijkse kerststallentocht in het centrum van Scherpenheuvel brengt extra winterse gezelligheid. Op coronavriendelijke wijze kan je door de straten van Scherpenheuvel wandelen en genieten van 29 prachtige kersttaferelen.

Traditiegetrouw organiseert de stad Scherpenheuvel-Zichem ook dit jaar een kerststallentocht. Van 18 december tot 6 januari kan je de straten van Scherpenheuvel afschuimen en langs de mooiste kerststallen kuieren.

“We gaan naar het einde van het jaar. Dat betekent vroeger donker en kouder, maar ook eindejaarsfeesten, tijd voor familie, vrienden en gezelligheid en natuurlijk ook onze vaste tradities, zoals de kerststallentocht. We hebben weer heel wat handelaars, verenigingen en sympathisanten bereid gevonden om hun etalage, voortuin of huiskamerraam voor ons op te smukken", zegt schepen van toerisme Lieve Renders. 

De tocht start aan de levensgrote kerststal op het Isabellaplein. Je kan de 29 kerststallen op 2 manieren ontdekken. Scan aan één van de kerststallen de QR-code met je smartphone. Zo download je eenvoudig de wandelbrochure met handig kaartje.  Heb je geen smartphone of gebruik je liever een kaartje op papier? Haal je wandelbrochure af bij de infobalie toerisme.

Opening

De kerststallentocht wordt ingewandeld op zaterdag 18 december om 19 uur. Onder begeleiding kan je de tocht dan verkennen. Onderweg wordt er even stilgestaan om te genieten van een mooie tekst, een levende kerststal of een verhaal. De deelname hieraan is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap.

InfoInfobalie toerisme, 013 77 20 81, toerisme@scherpenheuvel-zichem.be - www.scherpenheuvel-zichem.be/kerststallentocht

Lees meer over