Gezocht: de Banksy van Scherpenheuvel-Zichem

Street Art Scherpenheuvel-Zichem Tuzq
De jeugddienst van Scherpenheuvel-Zichem is op zoek naar grafisch talent uit de regio. In een poging om meer kleur in het straatbeeld te brengen, laat de stad dit jaar nog op verschillende plaatsen op haar grondgebied street-art aanbrengen door lokale artiesten. Jonge kunstenaars fleuren op die manier de stad op en ze krijgen een kans om hun eigen werk tentoon te stellen.

Een enorme vos geflankeerd door twee dotterbloemen prijkt sinds vorig jaar op de zijgevel van feestzaal Concordia in Testelt. De muurschildering van lokaal talent Tuzq leverde Scherpenheuvel-Zichem de prijs voor Street Art City van het jaar op. Niet alleen in Testelt, maar ook in Scherpenheuvel en in Keiberg verschenen er verleden jaar kleurrijke muurschilderingen. Dit jaar is de stad van plan om hier nog een schepje bovenop te doen.

Tour Elentrik

Het artistieke project wordt gedragen door de jeugddienst van de stad en kunstenaarscollectief Treepack. Concreet zouden de inwoners van Zichem zich binnenkort kunnen vergapen aan één grote muurschildering. Daarnaast is het dit jaar ook de eerste keer dat Tour Elentrik neerstrijkt in Scherpenheuvel-Zichem. Daarbij worden veertien nutsvoorzieningskasten in de deelgemeentes Keiberg en Messelbroek van een laag kunst voorzien door professionele artiesten en lokale kunstenaars. De creatievelingen van Treepack voorzien de nodige begeleiding tijdens het artistieke proces. De schilderwerken zijn gepland tussen 14 en 22 augustus en de officiële inhuldiging van de kunstwerken gaat door begin september.

Jong creatief talent uit Scherpenheuvel-Zichem kan zich nog inschrijven tot 4 juli via deze link

Lees meer over