Drie scholen in Scherpenheuvel-Zichem krijgen af te rekenen met coronabesmettingen

School Scherpenheuvel
Breaking
In drie scholen in Scherpenheuvel-Zichem duiken nieuwe besmettingen op door het Covid-19 virus. Dat geldt zowel in ’t Stokpaardje in Zichem als in ’t Steltje en Den Hulst in Testelt, waar er een aantal leerlingen en leerkrachten positief hebben getest.

Vorige week al werden er 2 kinderen positief bevonden, eentje in het zesde leerjaar en een andere in het vierde leerjaar van ’t Stokpaardje in Zichem. “Het kind uit het zesde leerjaar was maandag 26 april niet op school aanwezig, er waren dus geen maatregelen nodig voor deze klas. De leerlingen van de derde graad dragen trouwens nog steeds een mondmasker. Het andere kind was maandag wel nog aanwezig op school en daar heeft het CLB 6 leerlingen van het vierde leerjaar in quarantaine geplaatst na hoogrisicocontact. Zij worden vandaag opnieuw getest”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Als de uitslag van die zes negatief is, mogen ze herstarten op school, in het andere geval duurt hun quarantaine 10 dagen, tot en met donderdag 6 mei.

Na contactracing heeft het CLB nog 3 leerlingen 10 dagen in quarantaine geplaatst tot en met zaterdag 8 mei, zij worden een tweede keer getest op woensdag 5 mei. “Als de uitslag negatief is, mogen ook zij herstarten op school. “

Ook elders zijn er nieuwe besmettingen

Niet alleen in ’t Stokpaardje kregen ze af te rekenen met nieuwe besmettingen want ook in ‘t Steltje testte een juf van het derde leerjaar positief. “Het CLB oordeelde dat er alleen laagrisicocontacten geweest zijn en dat de klas voorlopig niet in quarantaine hoeft. Ook hier wordt de toestand nauwgezet opgevolgd.”

Daarmee is het verhaal niet afgerond want ook in de basisschool Den Hulst in Testelt zijn acht kinderen en 2 leerkrachten besmet door het virus, zowel in de derde als de tweede graad. Hier schakelt de lagere school over op afstandsonderwijs en blijven de poorten dicht. In samenspraak met het CLB besliste de directie om leerlingen en leerkrachten van de kleuter- en de lagere school de rest van de  week in quarantaine te plaatsen.

“Na de afgelopen paaspauze heeft het virus wel erg snel toegeslagen in onze scholen. De directies van de scholen en het stadsbestuur volgen de situatie op de voet. We zetten volop in op testen en contacttracing. Indien er nieuwe besmettingen worden vastgesteld, nemen we in samenspraak met het CLB, bijkomende maatregelen. De ouders werden ook uitgebreid geïnformeerd over de voorzorgsmaatregelen die ze de volgende dagen strikt moeten naleven en opvolgen”, besluit Claes. 

Lees meer over