Dieven ontvreemden spullen uit abdij Averbode

Averbode
Inbrekers gingen vorige week aan de haal met enkele kleine kunstvoorwerpen en een som geld in de abdij van Averbode, dat meldt de VRT website en wordt bevestigd door burgemeester Manu Claes (CD&V). De dieven konden ontsnappen met enkele kleine kunstvoorwerpen en een som geld. De sloten van twee deuren zijn geforceerd. De politie heeft een onderzoek gestart maar voorlopig zijn er nog geen verdachten.

De paters zagen vorige vrijdag hoe 2 sloten geforceerd werden om toegang te krijgen tot het het domein. Er werden een aantal kunstvoorwerpen en cash geld ontvreemd, hoeveel de gestolen werken gaan opbrengen is onbekend. 

"Begin jaren '90 werden er al zeldzame boeken gestolen en begin jaren 80 verdwenen er zeldzame atlassen, die niemand ooit terugzag. Ik hoop dat we de huidige daders kunnen vatten. Deze keer namen ze wat kleinere kunstwerken mee en een som geld. Twee sloten werden geforceerd en voorlopig zijn er geen verdachten. De abt heeft ook geen idee over hoeveel de gestolen waarden precies kunnen opbrengen", zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

Lees meer over