Dieren worden gewijd in Scherpenheuvel-Zichem, DJ Ivan speelt ten dans: "Vorige keer duurde het feestje tot 4 uur"

Wijding Scherpenheuvel-Zichem
DJ Ivan Vereycken uit Scherpenheuvel-Zichem mag ook weer zijn ding doen. Op zondag 14 november speelt hij ten dans in café De Weefberg waar ze alle mogelijke dieren zegenen. "Bij de vorige editie waren er ruim 100 paarden maar ook konijnen en honden. Het feestje duurde tot diep in de nacht, ik speelde er ruim 12 uur."

De pastoor komt persoonlijk naar het café om er alle mogelijke dieren te wijden. "Hij doet dat vanaf 11 uur en om 13 uur zwier ik mijn boetiek open en gaan we plaatjes spelen, vooral muziek uit de jaren 70. Bij de vorige edities kwamen er mensen met allerlei dieren, honden maar ook meer dan 100 paarden", zegt de DJ die eindelijk weer uit zijn kot mag komen. "Het gaat hard want ik speel meermaals op vrijdag, zaterdag en zondag. Het voelt zo fijn om eindelijk weer buiten te mogen komen, ik heb dit echt gemist, het gebrek aan slaap neem ik er graag bij", vertelt Ivan. 

Door de coronamaatregelen kon het wijden van dieren even niet meer doorgaan maar nu het weer kan is de DJ van plan er een echt feest te maken. "De laatste editie, nu alweer twee jaar geleden, was een toppertje. Ik speelde er tot een uur of vier in de ochtend en stond zo'n 12 uur achter de discobar. Hopelijk kunnen we dit nu evenaren."

Plaats van de afspraak is  café De Weefberg in de Hoeve 72 in Scherpenheuvel-Zichem

Dj Ivan
Ivan speelt ten dans na de wijding van de dieren in Scherpenheuvel-Zichem