Alle kleuters stedelijk onderwijs in quarantaine in Scherpenheuvel-Zichem

Kleuters in quarantaine in Scherpenheuvel-Zichem
In het stedelijk onderwijs in Scherpenheuvel-Zichem werd bij één van de medewerkers een besmetting vastgesteld met het coronavirus. Aangezien deze persoon in de vier vestigingen contact had met de kleuters, werden alle kleuters in quarantaine geplaatst tot uiterlijk dinsdag 5 oktober.

Een medewerker die in de vier vestigingen van het stedelijk kleuteronderwijs aan de slag is, testte positief op het coronavirus. Binnen het kleuteronderwijs is het niet verplicht een mondmasker te dragen en medewerkers komen in nauwer contact met de kinderen. Het CLB beschouwt alle contacten met de kleuters sinds vorige week dinsdag daarom als hoogrisicocontact.

Concreet betekent dit dat alle 184 kleuters van het stedelijk onderwijs in quarantaine worden geplaatst. De ouders werden deze namiddag opgebeld door de contacttracing met de volledige uitleg. Er gelden namelijk andere regels voor elke klas, afhankelijk van het tijdstip van het laatste contact.

Ouders kunnen zelf bepalen of hun kind 10 dagen in quarantaine gaat of dat ze hun kleutertje laten testen. Er wordt aan ouders gevraagd de klasleerkracht in te lichten welke keuze ze maken, zodat de leerkrachten zich kunnen voorbereiden. De laatste kinderen kunnen hoe dan ook volgende week dinsdag 5 oktober terug naar school. De CLB-arts benadrukt dat er geen reden tot paniek is.

Verdere impact voor scholen en buitenschoolse kinderopvang

In het contact met andere medewerkers werd steeds een mondmasker gedragen en afstand gehouden, deze contacten worden dus als laagrisico beschouwd.  In de buitenschoolse kinderopvang Baloe zijn er voorlopig geen gevolgen. Pas als een van de kleuters positief zou testen, verandert dat de zaak mogelijk wel. De begeleiders worden op de hoogte gebracht welke kinderen wanneer terug welkom zijn op school en bijgevolg ook in de opvang.

“Het virus is niet weg. Integendeel: het blijft ons serieus parten spelen. Belangrijk is dat alle betrokkenen zich strikt aan de opgelegde maatregelen houden om mogelijke uitbreiding een halt toe te roepen”, zegt burgemeester Manu Claes.

Lees meer over