Aantal diensten verhuizen binnenkort naar GC Den Egger

Den Egger

De gemeenteraad en raad voor maatschappelijk welzijn van Scherpenheuvel-Zichem keurden op 24 juni een nieuwe organisatiestructuur goed. Om een en ander mogelijk te maken verhuizen een aantal diensten en die verhuis gebeurt in verschillende fases.

“We maken een onderscheid tussen publieksgerichte diensten met dienstverlening voor de burger en de interne- of ondersteunende diensten. Zo zetten we in op een efficiëntere werking, een meer kwalitatieve dienstverlening en op een hogere tevredenheid en motivatie van onze eigen medewerkers”, zegt burgemeester Manu Claes (CD&V).

In het kader van de integratie stad-OCMW werden de 280 medewerkers van de stad en het OCMW opgenomen in één nieuwe organisatiestructuur en één personeelskader. “Er zijn nu drie afdelingen, met name samenleving, dienstverlening en stadsontwikkeling, elk onder leiding van een afdelingshoofd. De site aan Den Egger wordt de nieuwe thuis van een aantal diensten van de afdeling samenleving: erfgoed en toerisme, cultuur en GC Den Egger, sport en jeugd, gezondheid en gelijke kansen en gezin, opvang en onderwijs.”

Volop verbouwen

De voorbije periode werd er in het GC volop gebouwd en verbouwd. “We bouwen er een centrale balie uit waar je terecht zal kunnen met al je vragen over jeugd, cultuur, sport, Den Egger, gezondheid en gelijke kansen. Tijdens de werken blijft onze dienstverlening gegarandeerd, eventuele hinder wordt tot het minimum beperkt. Op onze websites kan je nog steeds  terecht voor informatie, reservaties, inschrijvingen en meer. Deze worden voortdurend verbeterd. Wanneer je meer informatie of persoonlijk- en gespecialiseerd advies nodig hebt, kan je een afspraak maken met één van de medewerkers.”, gaat schepen Kris Peetermans ( Open Vld) verder.

In het gebouw vlak naast Den Egger, waar de buitenschoolse kinderopvang Baloe (gelijkvloers) en de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord (eerste verdieping)al gevestigd zijn, kan je binnenkort ook terecht met je vragen over opvang, gezin en onderwijs.

In volgende fases verhuizen ook andere diensten. Meer info en updates vind je op www.scherpenheuvel-zichem.be/werkenaandetoekomst. “Op maandag 8 november verhuizen de medewerkers van de diensten cultuur, jeugd, sport, preventie en buitenschoolse kinderopvang naar hun nieuwe werkplek. Deze diensten zijn die dag moeilijk bereikbaar, maar vanaf 9 november staan ze weer 100% klaar.  Voorlopig blijven we werken op afspraak, ook voor eenvoudige vragen aan de vrijetijdsbalie.

Lees meer over