Weekend was druk voor agenten politiezone Hageland, meerdere ongevallen en aantal rijbewijzen ingetrokken

Alcohol in het verkeer

Het afgelopen weekend was druk voor de agenten van de politiezone Hageland. Ze moesten meermaals uitrukken voor ongevallen in Tielt-Winge, Glabbeek en Bekkevoort maar tijdens alcoholcontroles betrapten ze evenzeer een aantal bestuurders die te veel hadden gedronken, hun rijbewijs werd meteen ingetrokken.

bestuurders

In één weekend moesten de agenten uitrukken voor drie ongevallen. Een eerste gebeurde op zaterdag 24 september, rond 16.20 uur. Op de N2 (Leuvensesteenweg) in Tielt-inge botsten een motorrijder en een wagen. Bij het oprijden van de baan zag de bestuurder van een BMW de motorrijder niet waardoor die laatste tegen de flank van de wagen knalde.

De motorbestuurder van 60 uit Essen kwam ten val en moest worden overgebracht naar het UZ Gasthuisbergziekenhuis in Leuven.

Zowel de motorrijder als de autobestuurder legden een negatieve adem-en drugstest af. 

Te voet op de vlucht na botsing

In Glabbeek ging op zondagnacht 25 september, rond 2 uur, een bestuurder op de vlucht nadat hij, in de Steenbergstraat op een geparkeerde wagen botste.

De man liet zijn wagen ter plaatse staan en ging te voet op de vlucht. De chauffeur, een 30-jarige uit Linter,  werd uiteindelijk in zijn woning aangetroffen en legde een positieve ademtest af. Hierop mocht hij zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen. 

Op zondag 25 september tenslotte, rond 22.30 uur, reed een 30-jarige bestuurster uit Tienen op een verkeersgeleider langs de Provinciebaan in Bekkevoort.

Zij kwam uit de richting van Tienen en moest, naar eigen zeggen, uitwijken voor een overstekend dier. Hierdoor reed ze met haar linkerwielen de verkeersgeleider aan. Agenten kwamen ter plaatse en ook hier legde de bestuurster een positieve ademtest af waardoor ze haar rijbewijs mocht inleveren voor drie uur. 

Vier bestuurders hadden glas teveel op

Nog meer bestuurders hadden een glaasje te veel op, zo bleek tijdens een verkeersactie in de nacht van zaterdag 24 september op zondag 25 september. Honderdtwintig voertuigen werden gecontroleerd, een aantal bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren omdat ze positief testen. Eentje is zijn rijbewijs kwijt voor 15 dagen, een andere voor 6 uur en 2 laatsten voor 3 uur.

Een andere bestuurder werd betrapt met een voorlopig rijbewijs en dit op een tijdstip waarop hij hiermee niet de baan op mocht.

Een laatste bestuurder liep tegen de lamp omdat hij zijn voertuig op een fietspad had geparkeerd.

Tenslotte kreeg ook nog een fietser een boete omdat hij onderweg was zonder de vereiste verlichting.