Vijf gemeenten strijden om de meeste stappen

In Linter is er alvast op zondag 25 september een trage wegenwandeling

De stappenclash is terug! Geetbets, Kortenaken, Landen, Linter en Zoutleeuw gaan van 15 september tot 25 oktober de strijd aan tegen elkaar in een stappenclash. Het doel is eenvoudig: zet als gemeente de meeste aantal stappen. De winnende gemeente ontvangt een wisselbeker.

De wisselbeker wordt georganiseerd omdat stappen goed is voor de gezondheid. Men hoeft niet persé intensief te gaan sporten om zijn gezondheid te verbeteren. Streef elke dag naar 10.000 stappen en blijf fit en gezond. Bovendien kost stappen niets en kan het overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen en in de vrije tijd. Neem de trap in plaats van de lift, parkeer de auto iets verder, ga lunchwandelen, tuinier … Elke stap telt.

De stappenclash richt zich naar inwoners van de deelnemende gemeenten. Inwoners tellen hun stappen met een klassieke stappenteller, activity tracker of app op de smartphone. Meer info hierover op https://10000stappen.gezondleven.be/hoe-tel-ik-mijn-stappen

Inwoners die eerder al deelnamen aan een stappenclash van hun gemeente, hoeven niet opnieuw lid te worden van de groep. Zij tellen gewoon hun stappen en registreren die op www.10000stappen.be of via de app (10 000 stappen). Nieuwe deelnemers :maken een profiel aan op www.10000stappen.be en melden zich aan.

Lees meer over