Vier Oost-Brabantse Davidsfondsafdelingen bundelen krachten

davidsfonds logo

De lokale afdelingen van het Davidsfonds Tienen, Hoegaarden, Bierbeek en Glabbeek slaan de handen in elkaar om samen een cursusactiviteit te organiseren.

Het Davidsfonds, ontstaan in 1875, telt 350 lokale afdelingen verspreid over heel Vlaanderen en Brussel. Om de werking in de omgeving van Tienen - dat momenteel geen eigen afdeling meer heeft - te versterken, namen Davidsfonds Academie en hun Tiense vrijwilligers contact op met vrijwilligers uit Hoegaarden, Bierbeek en Glabbeek, waar met enthousiasme werd gereageerd om samen opnieuw cursussen te organiseren.

“Die worden nationaal gepromoot, en dat is belangrijk, maar de actieve regionale onderbouw is minstens even cruciaal en verhoogt de betrokkenheid des te meer”, aldus plaatselijke gangmaker-vrijwilliger Théo Meyvis toe.

Om de daad meteen bij het woord te voegen, wordt al eind november uitgepakt met een eerste groep lezingen. Onder de titel “Wanneer hout goud wordt!” brengt historicus Sander Berghmans het verhaal over de transformatie van de Zuid-Nederlandse bossen in de achttiende en negentiende eeuw. Afspraak op maandag 21 en 28 november van 14 tot 16 uur in CC De Kruisboog in Tienen. Meer info en inschrijven op davidsfonds.be/academie.

Lees meer over