Veel ouders geven gehoor aan oproep vaccinatie kinderen

Vaccinatiecentrum Tienen
Met veel vrijwilligers is het nooit lang aanschuiven aan de ingang.
Het vaccinatiecentrum Tienen draait vandaag vlotjes tot 20 u. om talrijke kindjes van 5 tot 11 jaar aan een vaccin te helpen. Ook volgende week is het centrum opnieuw open voor kinderen.

Al vroeg in de voormiddag begaven ouders met hun kroost zich naar het vaccinatiecentrum. Er werd voor gekozen om alle kinderen uit de regio zuidoost Hageland (Boutersem, Geetbets, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Linter, Tienen en Zoutleeuw) naar het centrum in Tienen te laten komen waardoor de krachten konden worden gebundeld.

Echt veel traantjes zijn er niet gevloeid. Onder meer de inschakeling van clowns zorgt ervoor dat de kinderen gerustgesteld worden. Het personeel neemt ook de tijd om wat uitleg te geven wat er staat te gebeuren, waardoor zij meestal snel het vertrouwen wint van het kleine grut. Fier met hun dapperheidsdiploma togen zij huiswaarts.

Wie er vandaag niet bij was, krijgt volgende week zaterdag een tweede kans. Indien nodig wordt het centrum ook op 29 januari nog open gehouden.

vaccinatiecentrum voor kinderen
Een clown aan de deur en binnen een VIP ontvangst helpt om de angst voor een prik te overwinnen

Lees meer over