Studenten organiseren wielerweekend, medici van 50 en ouder strijden voor titel

De vijf studenten aan de UCLL die instaan voor de GP Balenberg tussen Betekom en Baal

Studenten van de opleiding Lichamelijke Opvoeding en Bewegingsrecreatie aan de Leuvense hogeschool UCLL organiseren op zaterdag 7 en zondag 8 mei de Grote Prijs Balenberg, zeg maar een wielerweekend met een aantal wedstrijden maar de initiatiefnemers willen ook zorgen voor sfeer en mensen samenbrengen, eigenlijk willen ze terug naar de wielersfeer van weleer. Op zondag organiseren ze onder andere de Belgische kampioenschappen voor medische beroepen, ouder en jonger dan een halve eeuw.

Het initiatief gaat uit wielrenner Seppe Galicia uit Tremelo, Stijn Iven uit Bertem, Stefaan Geerkens uit Scherpenheuvel, Wout Paulussen uit Oplinter en Dennis Seyen uit Geel, Scouts Tremelo komen helpen.

“Op de Moorsemsestraat in Baal, op de grens met Betekom, kregen we van de gemeente Tremelo een groot terrein ter beschikking. We voorzien een grote tent met drank- en eetstanden en hopen die zaterdagavond tot een kot in de nacht sportief getint plezier te beleven. We willen van de koers opnieuw een openlucht volkscafé maken. We willen niet enkel de renners, maar ook de omwonenden uit hun kot lokken. Er zal ook een springkasteel staan voor de kinderen”, aldus Galicia. 

Retro- en medicikoers

Niet enkel de echte wielerfanaten zijn welkom om te koersen op 7 en 8 mei, ook liefhebbers van de sport kunnen deelnemen. Zo is er voor hen een retro-koers op zaterdag 7 mei en kan je met een blok ham, een bak bier of een kilo kaas huiswaarts keren.

Op zondag vindt, vanaf 13.30 uur, het nationale kampioenschap voor de medici ouder dan een halve eeuw plaats en vanaf 15 uur is het de beurt aan hun collega's die nog geen 50 zijn. 

Vanaf 17.30 uur sluit een wedstrijd voor wielertoeristen het wedstrijdgedeelte af. 

Inschrijven voor de verschillende koersen kan ter plaatse. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina  “Grote Prijs Balenberg”

Lees meer over