Stad Landen is hergebruikkampioen 2021 bij de Kringwinkel Hageland

11 januari 2022 | 14u27 | Gepost door christian.henn…
College Landen neemt hergebruikprijs in ontvangst

De Kringwinkel Hageland vierde vorig jaar het 25-jarig bestaan. Eén van de laatste acties van het feestjaar was de zoektocht naar de ultieme ‘Hergebruikkampioen 2021’ onder de steden en gemeenten uit het eigen ophaalgebied. Stad Landen won de titel en ontving de prijs (foto) in De Kringwinkel in Landen. Deze is gesitueerd in Loods F van Domein ’t Park in Landen.

“Zonder schenkers van herbruikbare spullen zoals textiel, huisraad, speelgoed, boeken, elektro, meubelen, …geen Kringwinkel Hageland”, zegt directeur Paul Stessens. “Daarom organiseren we regelmatig inzamelacties. De stad of gemeente waarvan de inwoners einde 2021 gemiddeld het grootste aantal kilogram herbruikbare goederen per inwoner schonken, verdiende de titel van hergebruikkampioen. Landen won de wedstrijd”. De ‘Stad van het platteland’ haalde het nipt van de vorige winnaar Aarschot. Tienen, Diest en Bekkevoort vervolledigden de top 5.

Bonnen verloten

“Naast de Hergebruikkampioen trofee, volledig gemaakt uit herbruikbaar materiaal, door Recycle kunstenaar Dirk Stasseyns, overhandigen we ook 25 bonnen met elk een waarde van 25 euro aan het College van Landen. Deze mag de winnende stad op een zelfgekozen manier verloten onder haar inwoners”, vervolgt Paul. “Tijdens de actie konden schenkers ook al bonnen winnen door deel te nemen aan ‘Geef en Win’. Deze winnaars krijgen weldra hun prijs toegestuurd”.

“De wedstrijd Hergebruikkampioen liep niet toevallig eind 2021”, vervolgt Paul Stessens. “Europa organiseert namelijk elk jaar een Europese week voor afvalvermindering. Ook in België zullen we samen inspanningen moeten blijven doen om de vooropgestelde klimaatdoelstellingen te halen. De Kringwinkel Hageland is al sinds 1996 goed voor mens en milieu en zet de komende jaren haar schouders hier graag mee onder”.

“Herbruikbare spullen blijven dus meer dan welkom, maar met De Kringwinkel Hageland in 2022 willen we nog meer investeren in duurzame energie, het ondertekende charter ‘samen naar een klimaatneutraal Tienen’ blijven opvolgen, blijven meewerken aan Repair Cafés in de regio zoals in Diest, en, belangrijk voor de regio, samen met de stad Landen en anderen extra activiteiten blijven organiseren in het circulair belevingscentrum De Kringwinkel Plus”, besluit de directeur.

Lees meer over