SAMEN en CD&V trekken samen naar de kiezer in 2024

CD&V en SAMEN
In Begijnendijk zal het politieke landschap de komende maanden sterk veranderen. De meerderheidspartij Samen, die naast burgemeester Bert Ceulemans ook twee schepenen leverde in deze legislatuur,  zal volgende keer naar de verkiezingen trekken onder de naam “Samen – CD&V”, kortom het wordt één fractie. Dat is best groot nieuws voor een gemeente als Begijnendijk want veel politici, die tegenwoordig varen onder de Samen vlag, waren vroeger lid van CD&V maar gingen er weg na interne disputen.

Dat er nu een hereniging komt, heeft, volgens de initiatiefnemers, alles te maken met het uiteenvallen van CD&V vlak voor de verkiezingen van 2018.

“Het wegvallen van CD&V maakte dat Samen als enige centrumpartij overbleef. Om het gedachtegoed van onze partij toch heel duidelijk te maken hebben wij twee jaar geleden een oefening gedaan waarin we onze kernwaarden hebben bepaald. Het bleek dat deze in zeer sterke mate overeenstemden met de waarden van CD&V. Ook bij ons staat de burger centraal, ook bij ons zijn wij van en voor het volk. De enige reden om als afzonderlijke partij te blijven bestaan, waren ruzies tussen excellenties die ondertussen allemaal de politieke arena verlaten hebben. Wij hebben dan eerst contact gezocht met het provinciale bestuur van CD&V en later ook met de overgebleven actieve leden. Ik moet zeggen dat de reacties overal enorm positief waren en dit sterkt ons uiteraard in ons voornemen. We hebben er al een heel traject opzitten en nu, na twee jaar, zullen wij op 18 juni bij CD&V de officiële erkenning aanvragen”, zegt burgemeester Bert Ceulemans (Samen).

Voormalig CD&V boegbeeld Wendy De Cock is eveneens blij met de gang van zaken : “We zijn met CD&V door een erg moeilijke periode gegaan nadat we een half jaar voor de verkiezingen onze licentie kwijtgespeeld zijn. Maar ons gedachtegoed is steeds overeind gebleven en we zijn er met enkele getrouwen steeds voor blijven ijveren om CD&V opnieuw een gezicht te geven. Dat de wedergeboorte van CD&V nu gebeurt, vanuit de schoot van Samen, voelde eerst wat onwennig, maar na de eerste gesprekken was ik ervan overtuigd dat er alleen maar goede bedoelingen bestaan en hebben wij onze medewerking voor de volle 100% toegezegd. Het voelt goed om eindelijk eens aan een nieuw positief verhaal te kunnen starten, want het middenveld heeft nog veel toekomst, daarvan ben ik overtuigd.”

Lees meer over