Politie controleert op verschillende plaatsen in het Hageland

politie Hageland

Agenten van de politiezone Hageland voerden op woensdag 18 januari op meerdere locaties controles uit. Een honderdtal bestuurders werden onderworpen aan een ademtest en er werd ook aandacht besteed aan de aanwezigheid van verdachte personen in het kader van de voorkoming van inbraken.

In totaal werden er 4 waarschuwingen uitgeschreven voor bestuurders wiens voertuig mankementen vertoonden en 2 bestuurders werden geverbaliseerd wegens het rijden met een niet geldig gekeurd voertuig. Een andere bestuurder werd dan weer betrapt op het gsm’en achter het stuur.

In de Ketelstraat kreeg een bestuurder een proces verbaal omdat hij het rode licht negeerde ter hoogte van de school.

“De verkeerslichten op deze locatie hebben een dubbele functie.  Enerzijds zorgen zij ervoor dat kinderen veilig de rijbaan kunnen oversteken, anderzijds is deze installatie zo opgebouwd dat bestuurders, die zich niet houden aan de reglementaire snelheid, sowieso geconfronteerd worden met een rood licht  Met de acties, waarbij de zichtbaarheid van de politie in het straatbeeld wordt benadrukt, zijn bedoeld om een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en zijn enkel mogelijk dankzij de inzet en flexibiliteit van de terreinmedewerkers”, luidt het bij de politie.

Lees meer over