Papa Sofian Kiyine getuigt nadat zoon met wagen door sporthal vloog: "Mentaal moeilijk want hij kon kinderen vermoorden"

Kiyine

OHL-speler Sofian Kiyine bracht kort geleden flink wat kinderen enorm in gevaar. Ze waren net naar de kleedkamers in de sporthal in het Luikse Flémalle toen de voetballer met zijn wagen pardoes in de sporthal belandde.

Als gevolg van een botsing tegen hoge snelheid tegen een rotonde kwam Kiyine op het parket van de sporthal terecht en richtte flink wat schade aan. Hij liep hierbiij ook enkele breuken op, zijn vader Radouane Kiyine kon ondertussen al praten met zijn zoon en met La DH.

“Hij huilt bij de gedachte dat hij kinderen had kunnen vermoorden”, opende de vader van Sofian Kiyine. “Psychologisch is hij heel erg aangeslagen. We begrijpen niet goed wat gebeurde. Sofian is een aardige, rustige jongen. Hij is geen Fangio, dat is een Formule 1 piloot uit de jaren vijftig (nvdr.), op de weg. Hij gebruikt geen drugs en drinkt bijna nooit alcohol. Hij beseft dat er zich een wonder heeft voltrokken voor iedereen in de sportzaal aanwezig. Hij heeft het er moeilijk mee met het besef dat hij kinderen had kunnen verwonden of vermoorden.”

Een comeback op het veld lijkt voorlopig niet voor binnenkort want OHL plaatste de speler op non-actief.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over