Noodweer trekt over Hageland, alleen Tielt-Winge ondervond problemen

Toch weer problemen door het onweer dat in Tielt-Winge passeerde

Er werd door het KMI  gewaarschuwd voor felle regens vrijdagnamiddag 20 mei maar in het Hageland lijkt het allemaal nog mee te vallen. Al kregen sommige rioleringen in Tielt-Winge het moeilijk, het water spoot er letterlijk uit, en ook de Diestsesteenweg was even een plek waar autobestuurders toch best even op de rem gingen staan. Elders bleef het relatief rustig bij ons weten. 

Video file

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

In Aarschot, Tienen en Diest viel de wateroverlast mee, in Tienen waren er een vijftiental oproepen, elders in de  steden waren er kleinere interventies maar de grote waterellende bleef uit. 

In Tielt-Winge daarentegen was er wel meer waterellende. In het Driespad stond een garage onder water en ook 2 huizen hadden zandzakjes nodig om zich te beschermen tegen het overtollige water. "De Winge Beek bleef stabiel en zorgde niet meteen voor wateroverlast. Het wachtbekken in de Stevensstraat heeft ook goed gewerkt, op de N2, zeg maar de Diestsesteenweg, was er wel wateroverlast, daar moest de brandweer tussenkomen", zegt schepen van Openbare Werken Gunther Clinckx (Open Vld) die bij elke overstroming ter plaatse komt en probeert te helpen waar nodig. "Ook op de Oude Tiensebaan was het even bang afwachten maar ook daar kon het water niet doordringen tot de huizen. De modder moest er wel worden weggespoten."

Lees verder onder de foto 

Diestesteenweg
Op de Diestsesteenweg stond het water ook hoog

Blij met hulp van alle personeelsleden 

Schepen Clinckx van Tielt-Winge  is alvast blij dat alle werknemers van de gemeentelijk diensten meteen beschikbaar waren, ook zij die niet moesten werken om te helpen. "De buien die we nu moeten verwerken werden recent nog afgedaan als eens in 50 jaar, dat klopt dus niet meer. We hebben iedereen opgevorderd en die waren meteen bereid om te helpen, dat doet plezier. Ik wil dan ook de brandweerlui en de lokale mensen bedanken voor hun inzet."

In Glabbeek tenslotte bleef de schade ook zeer beperkt. "Onze ploegen gingen poolshoogte nemen op de plaatsen waar we eventueel problemen verwachten maar ook daar was de schade beperkt. We hebben nog twee plekken in de gemeente waar het nog kan, elders namen we al maatregelen, maar ook daar viel het mee."

Wateroverlast
Tielt-Winge kreeg best veel water te verwerken