Melkveebedrijf van paters moet blijven, wat met lijsten van burgemeesters? Dat is onze poll op de homepage

Abdij Averbode
Net nu dat Vlaams Belang actie voerde tegen het stikstofakkoord aan de abdij in Averbode, de paters dreigen hun melkveebedrijf te moeten sluiten omdat het teveel stikstof uitstoot , is het resultaat van onze poll bekend en dat is best verrassend want de meeste mensen willen een uitzondering omdat ze vinden dat het cultureel erfgoed is. We hebben ook een nieuwe vraag voor u. 

Maar liefst 68% van de mensen die op onze poll hebben geantwoord vinden dat het melkveebedrijf van de paters niet dicht moet, ook al zegt de Vlaamse overheid dat ze te veel stikstof uitstoten en hierdoor een zogenaamd rood bedrijf zijn, dat de deuren in 2025 moet sluiten. 

Volgens de respondenten gaat het om een cultureel erfgoed dat je niet zomaar sluit en waar een uitzondering mogelijk moet zijn. 

Vlaams Belang onderstreepte op donderdag 12 mei die mening en hield een actie tegen het sluiten aan de abdij. 

Intussen hebben we een nieuwe vraag want almaar meer burgemeesters in het Hageland zijn van plan om naar de kiezer te trekken, in 2024,met een eigen lijst, Aarschots burgemeester Gwendolyn Rutten (Open Vld) opperde dat idee al en ook burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken (Open Vld) komt met een eigen lijst. 

Wij stellen ons de vraag of u dit een goed idee vindt of eerder iets is om stemmen te ronseles. Uw mening graag in onze polll.