Lentebooster voor iedereen in het Hageland, tenminste als ze 80 jaar oud zijn of in een woonzorgcentra verblijven

17 mei 2022 | 14u27 | Gepost door christian.henn…
Extra boosterprikken via QVAX in Aarschot

De 80+’ers in het Hageland kunnen in hun vertrouwde vaccinatiecentra terecht voor hun tweede boosterprik tegen Covid-19. De ouderen uit Tienen, Boutersem, Glabbeek, Hoegaarden en Kortenaken kunnen terecht in VC Tienen, die uit Linter, Landen, Zoutleeuw en Geetbets in VC Landen. Maar ook de centra in Aarschot en Diest maken zich klaar voor een extra prik te geven aan die groep. 

Weldra zal elke thuiswonende 80+’er uit Zuidoost Hageland een uitnodiging ontvangen om een afspraak voor zijn tweede boosterprik te maken, ook zij in de regio Diest en Aarschot krijgen die uitnodiging, die weldra in de bus valt. 

 "Om koppels of buren samen naar het vaccinatiecentrum te laten komen, krijgt iedereen een code waarmee een vaccinatiemoment naar keuze kan gekozen worden. Bij de kindervaccinatie was dat een succesvolle formule die dus ook bij de oudere bevolking zal herhaald worden", luidt het bij de verantwoordelijken in Tienen en Landen 

In het vaccinatiecentrum in Tienen kan men met de gekregen code een afspraak maken op woensdag 1 juni, van 8 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur, op donderdag 2 juni van 8 tot 12 uur en op woensdag 8 juni van 8 tot 12 uur. Wie hulp nodig heeft voor een afspraak belt 016/79.17.10.

In het vaccinatiecentrum van Landen kan men op afspraak terecht met de code op dinsdag 31 mei van 9 tot 16 uur en op woensdag 1 juni van 12 tot 16 uur.  Wie hulp nodig voor een afspraak belt  011 88 03 30

Ook Aarschot en Diest enten 80-plussers in 

In Aarschot en Diest beginnen de vaccinaties in de week van 6 juni, de uitnodigingen komen per post of via sms. 

"We gaan nu vooral voor de 80+-ers en de bewoners van de woonzorgcentra.  Voor de bewoners van de woonzorgcentra zal er een arts aanwezig zijn, zij hoeven niet perse 80 te zijn of ouder. Het is een beetje raar want de gezondheidsraad had eerst negatief advies gegeven, maar onze voormalige minister van gezondheid vertelde dat de meeste bewoners van woonzorgcentra al meer dan een half jaar geleden gevaccineerd zijn en het daarom belangrijk is om hen opnieuw beschermen", luidt het daar. 

Lees meer over