Inwoners van Glabbeek en Hoegaarden voortaan met eID naar containerpark

4 mei 2022 | 16u51 | Gepost door christian.henn…
In het containerpark foto ©EcoWerf

Sinds 1 mei hebben inwoners van Glabbeek en Hoegaarden, enkel nog toegang tot een EcoWerf recyclagepark met hun elektronische identiteitskaart (eID). Elk inwonend gezinslid, ouder dan 18 jaar, kan ook steeds met zijn eID terecht op het recyclagepark. Dit geldt voor toegang tot alle EcoWerf-recyclageparken die uitgerust zijn met DifTar-weegbruggen.

De overschakeling is al automatisch gebeurd, gebruikers hoeven hiervoor zelf niets te ondernemen. Heb je geld op je DifTar-rekening staan, dan kan je dit blijven gebruiken met je eID. Het saldo is gekoppeld aan je adres, niet aan je kaart.

De eID wordt al permanent gebruikt door de inwoners van Begijnendijk, Landen, Linter, Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Tienen en Zoutleeuw. De inwoners van de gemeenten en steden die toegang hebben tot de 13 DifTar-gewichtsparken van EcoWerf krijgen dus op al deze parken toegang met hun eID.

Inwoners die niet over een elektronische identiteitskaart beschikken, geen rijksregisternummer hebben of niet in de gemeente gevestigd zijn  blijven wel nog gebruik maken van de recyclageparkkaart. Inwoners die hun recyclageparkkaart gebruiken voor de toegang tot een ondergrondse sorteerstraat, blijven deze recyclageparkkaart verder gebruiken voor de sorteerstraat. Werp je kaart dus niet weg!

De inwoners van Bekkevoort en Boutersem blijven in onze regio verder de recyclageparkkaart gebruiken.

Lees meer over