Herfstvaccinatie komt eraan: vaccinatiecentra zijn klaar

23 augustus 2022 | 14u21 | Gepost door christian.henn…
In het vaccinatiecentrum Landen

De herfstvaccinatie tegen Covid-19 start op maandag 12 september in Zuidoost Hageland. Die dag worden de eerste prikken in VC Tienen gezet, VC Landen opent een dagje later de deuren. Eerst komen de 65+’ers, zorgverleners en personen met een verzwakt immuunsysteem aan bod. Daarna worden de personen tussen 18 en 65 jaar uitgenodigd. Normaalgezien zal de vaccinatie gebeuren met vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant.

De eerste uitnodigingen voor de herfstvaccinatie zijn intussen verstuurd. Net zoals bij de eerdere vaccinatiecampagnes komt deze per brief, maar je kan ze ook digitaal raadplegen via My eBox of Mijn Burgerprofiel. Als je e-mailadres gekend is bij het vaccinatiecentrum, ontvang je je uitnodiging ook per mail. In de uitnodiging staat een code waarmee je zelf een afspraak kunt maken. Lukt dat niet, dan staan de helpdesks klaar om te helpen. In de voormiddag:  016 79 17 10 (VC Tienen) of 011 88 03 30 (VC Landen).

In Webbekom en Aarschot

Op 5 en 12 september worden ook de vaccinatiecentra van Webbekom en Aarschot weer opgestart om de corona herfstprik toe te dienen. Tegen eind oktober moeten alle doelgroepen die in aanmerking komen, gevaccineerd zijn. Info: 013/39.19.19, 016/26.19.10

De meest kwetsbaren komen sowieso in september aan bod, maar ook de rest van de volwassen bevolking krijgt de kans op een onderhoudsprik. Daarom zullen de vaccinatiecentra ook in oktober nog geopend zijn. Net als bij vorige vaccinatiecampagnes, zal men binnenkort via QVAX kunnen registreren om snel opgeroepen te worden als er een plaatsje vrijkomt in het vaccinatiecentrum. Maar uiteraard zullen ook via QVAX de eerste vaccinaties pas vanaf 12 september gebeuren.

Vanaf die datum zouden de aangepaste vaccins immers beschikbaar zijn. Tenminste als het Europees Geneesmiddelenagentschap EMA de toelating geeft om de vaccins die aangepast zijn aan de omikronvariant te gebruiken. Als die toelating er niet komt, zal de herfstcampagne met de huidige vaccins gebeuren.

Info:  laatjevaccineren.be  

Lees meer over