Auto ramt verlichtingspaal, straat was nochtans afgesloten voor alle verkeer

Foto: Nick De Greef Facebook

Zaterdagnacht 18 juni werd de Stevensstraat in Tielt-Winge opgeschrikt door een auto die er een verlichtingspaal ramde. Een buurtbewoner zag het ongeval gebeuren. De straat is tijdelijk afgesloten voor alle verkeer maar dat verbod negeerde de bestuurder.

Het incident vond plaats rond 2.20 uur. De bestuurder van een auto verloor de controle over zijn stuur en ramde de paal.

Buurtbewoner Nick De Greef zag het ongeluk gebeuren, hij stond aan zijn oprit te praten met een andere buur toen de bestuurder vanuit de Heuvelstraat de Stevensstraat inreed.

‘We zagen de auto aankomen en zagen dat hij maar gas bleef geven tot hij uit de bocht vloog en de paal ramde. Toen we de slag hoorden, keken we elkaar aan en dachten dat de inzittenden het niet overleefd zouden hebben, zo hard was het. De bestuurder stapte uiteindelijk zelf uit het voertuig, hij was wel in shock."

Zowel het voertuig als de verlichtingspaal werden zwaar beschadigd, techniekers van Fluvius moesten ter plaatse komen om de paal te vervangen.”

De bestuurder van de wagen legde een positieve adem-en drugtest af en mocht onmiddellijk zijn rijbewijs inleveren voor 15 dagen.

Lees meer over