Zoveel valt er nog te ontdekken in het Hageland

boeiend Hageland
Wie aan bloesems denk, denk aan Limburg, maar vergeet vaak dat het Hageland minstens een even mooie troeven heeft om uit te spelen. Toerisme Vlaams-Brabant organiseert van 5 tot en met 25 april de campagne “B(l)oeiend Hageland”, een campagne in het teken van de bloesem. Deze bloesemcampagne, de 7de editie al, zet in op het coronaveilig fiets- en wandelaanbod met afhaaladressen in de 13 bloesemgemeenten.

Gunther Coppens, gedeputeerde voor toerisme van de provincie Vlaams-Brabant, stelde de campagne vandaag voor hoeve De Peinwinning in Bekkevoort.

“Binnenkort staan alle fruitboomgaarden in bloei en wordt het Hageland gehuld in een geurende sfeer van appel-, peren- en andere bloesems, die deze streek nog interessanter maken om te bezoeken”, zegt Coppens. “Onze dienst Toerisme Vlaams-Brabant organiseert de campagne “B(l)oeiend Hageland. Genieten van het bloesemlandschap” in samenwerking met de gemeenten Aarschot, Zoutleeuw, Glabbeek, Hoegaarden, Kortenaken, Landen, Tienen, Tielt-Winge, Bekkevoort, Geetbets, Lubbeek, Rotselaar en Linter, van 5 april tot en met 25 april een bloesemcampagne in het Hageland.

De publicatie “Fruitbeeldig Fietsen” inspireert om op pad te gaan in de bloesemgemeenten. “De vier routes, samen goed voor 130 kilometer fietsplezier, laten de fietser kennis maken met 11 kunstwerken, die geïnspireerd zijn op de fruitteelt, de gastvrije fruittelers en de Hagelandse fruitgeschiedenis met fruitige weetjes”, aldus Coppens. “Tijdens de bloesemperiode kan je langs deze fietsroutes een picknick, ijsje of bloesemcocktail afhalen aan één van de vele afhaaladressen bij streekwinkels, fruittelers enz.”

Wie de vier fietsroutes wil doen, kan een verblijf boeken in één van de deelnemende logies. De brochure “Fruitbeeldig Fietsen” kan je bestellen via www.toerismevlaamsbrabant.be/publicaties

Gunther Coppens: “De 28 deelnemende logies bieden de gasten een picknick aan, een bloesemcocktail of een andere fruitige specialiteit. Zo trachten we de toeristische sector maximaal te betrekken in dit verhaal.”

Toerisme Vlaams-Brabant brengt het lente- en bloesemgevoel ook virtueel in de huiskamer met de drie bloesemcamera’s en het programma “Op Stap” met Ben Roelants. Dat programma is vanaf het weekend van 3 en 4 april te volgen op ROB-tv. Drie bloesemcamera’s laten je live en 24 uur per dag de stand van de kers-, peer,- en appelbloesem volgen. De camera’s werden begin maart geplaatst en blijven hangen tot september. Op die manier volg je de weg van bloesemknopje tot fruit via www.toerismevlaamsbrabant.be/bloesemfluisteraar

Lees meer over