Zevende Hockeyrockers werd groot feest

3 juli 2023 | 13u57 | Gepost door feija.vanhoudt…
Hockeyrockers

24 en 25 juni waren hoogdagen voor de jonge hockeyspelers van Leuven en omstreken. Dat weekend vond namelijk de zevende editie van Hockeyrockers plaats, een hockeytornooi voor jongeren. Meer dan 1.000 jeugdspelers tussen 5 en 14 jaar zakten af naar Leuven en gaven het beste van zichzelf in leuke en uitdagende wedstrijden.

Hockeyrockers koos bewust voor een FUNtornooi, waarbij ploegen van élk niveau welkom zijn. Extra spannend was het dus voor de allerjongsten: de vijf- en zesjarigen hadden al een volledig jaar getraind en speelden nu hun eerste wedstrijdjes in Leuven. 

De Koninklijke Hockey Club (KHC) in Leuven, die het tornooi organiseerde, hecht veel waarde aan fairplay. Daarom werden de sportiefste ploegen van het tornooi beloond door Sporty Boy, de fairplay mascotte van de Belgische Hockeybond. 

Naast hockey was er ook aandacht voor het tweede deel van het woord Hockeyrockers: vele ploegen toonden niet enkel hun indrukwekkende hockeyskills maar ook hun rockende outfits, want ‘rockster’ ben je op én naast het veld. Klinkende namen als Backsticks Boys, Flying Tigers, the Masked stickies, Discoballetjes en FrigoBraxtoeristen namen hun moment of fame op de Leuvense hockeyvelden. 

Leuven verwelkomde uiteenlopende ploegen op het event. De belangrijkste delegaties - naast de eigen clubspelers - kwamen uit Hoegaarden, Mechelen, Tervuren en Hasselt, maar ook ploegen uit Brasschaat, Gent, Lokeren, Ternat en Embourg maakten de verplaatsing naar Leuven. Daar speelden ze vier wedstrijden en kregen ze daarnaast ook een deugddoende pasta en leuke randanimatie. Elke speler ging ook naar huis met een medaille én een volle prijzenzak, dankzij de sponsors van KHC.  

Kriebelt het om ook deel uit te maken van onze hockeyfamilie? Neem dan zeker contact via info@khcl.be. 

Rockertjes op het hockeytornooi
Kostuums op het hockeytornooi
Hockeyploeg op het tornooi te Leuven
Hockeyploeg op het tornooi in Leuven

Lees meer over