Werken op komst aan E314, opnieuw geluidsschermen in Rotselaar

Spitsstrook E314
Dinsdag 7 juni 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het plaatsen van enkele geluidsschermen langs de E314 in Rotselaar. Vanaf maandagavond 6 juni om 20 uur wordt de signalisatie op de snelweg geplaatst. Voor het bouwverlof midden juli plaatst de aannemer ontbrekende schermen langs de snelweg richting Lummen, na het bouwverlof is de kant richting Leuven/Brussel aan de beurt. De schermen werden een tijd geleden verwijderd voor de werken aan de spitsstrook.

Langs de E314 werden vorig jaar enkele geluidsschermen weggehaald. Dit was nodig om de portieken met digitale borden te plaatsen die vandaag aangeven wanneer de nieuwe spitsstrook geopend is of niet. Het gaat om drie locaties op grondgebied Rotselaar: aan de Benedenstraat, de Bergzichtstraat en ter hoogte van het tankstation van Rotselaar. Op de eerste twee locaties werden schermen weggehaald langs beide rijrichtingen van de snelweg. Ter hoogte van het tankstation gebeurde dit enkel richting Lummen.

Schaarste bouwmaterialen

Door de wereldwijde schaarste van bouwmaterialen duurde het veel langer dan eerst gedacht voor de schermen konden worden teruggeplaatst. In dit geval waren het de metalen frames waartussen de absorberende panelen staan die op zich lieten wachten. 

Hinder op de snelweg

Vanaf maandagavond 6 juni 20 uur wordt de signalisatie op de snelweg geplaatst. Vanaf dinsdag 7 juni tot aan de start van het bouwverlof gaat de aannemer dan aan de slag met de geluidsschermen langs de snelweg richting Lummen. Tijdens die werken wordt de spitsstrook richting Lummen ingenomen. De twee rijstroken blijven wel beschikbaar, er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Na het bouwverlof zijn de locaties langs de snelweg richting Leuven/Brussel aan de beurt. Dan wordt de pechstrook ingenomen en geldt er ook een snelheidsbeperking.

Meer op wegenenverkeer.be/rotselaar

Lees meer over