Voordelig met taxi naar vaccinatie in Landen

25 februari 2021 | 11u24 | Gepost door christian.henn…
Aanmelden in vaccinatiecentrum
In onze regio zijn twee vaccinatiecentra ingericht: Tienen en Landen. Landen heeft een vaccinatiecentrum uitgebouwd in domein ’t Park. Niet alleen de inwoners van Landen zullen hier gevaccineerd worden, ook de inwoners van Linter, Zoutleeuw en Geetbets krijgen hun vaccins in Landen.

Op de gemeenteraad van 23 februari in Landen werd een overeenkomst goedgekeurd om het vervoer van minder mobiele personen naar en van het vaccinatiecentrum te regelen.

Burgemeester Gino Debroux legt uit “Om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te bieden zich te laten vaccineren, hebben de gemeenten  Boutersem, Hoegaarden en Kortenaken die zijn toegewezen aan het vaccinatiecentrum Tienen, en de  gemeenten Linter, Geetbets en Zoutleeuw die deelnemen aan het  vaccinatiecentrum Landen een overeenkomst afgesloten om het vervoer te regelen van minder mobiele personen.  Beide vaccinatiecentra bieden een taxidienst aan voor minder mobiele personen, die niet op eigen initiatief in het vaccinatiecentrum van Landen geraken. 

Via één inbelnummer 016 80 29 31 kan het taxivervoer aangevraagd worden. De inwoners betalen hiervoor 5 euro. In dit tarief is het aan huis ophalen van de aanvrager, het vervoer naar het vaccinatiecentrum, de wachttijd aan het vaccinatiecentrum en het vervoer van het vaccinatiecentrum naar de woonplaats van de aanvrager begrepen.  Dit tarief is van toepassing ongeacht of er 1 of 2 personen vervoerd worden en ongeacht de duur van de wachttijd. De gemeente betaalt de rest van het vervoer. De verschillende gemeenten uit de eerstelijnszone zullen deze kosten solidair dragen.”

Wie vragen heeft over het vaccinatiecentrum of  over vaccinatie, kan hiervoor terecht op het helpdesknummer van het vaccinatiecentrum Landen 011 88 03 30, mailen kan naar vaccinatie@landen.be . Heel veel nuttige info rond de vaccinatiecampagne vind je ook op www.vaccinatiecentrum-tienen-landen.be   en op www.laatjevaccineren.be .

Lees meer over