Vier jaar cel geëist voor Duitser die met minderjarige Audi RS6 had gestolen en ermee een maïsveld inreed in Rotselaar

RS6

Op 20 september 2022 kreeg de eigenaar van een Audi RS6 op zijn oprit in Rotselaar een pistool tegen de slaap. De daders, twee jonge Duitsers, gingen ermee aan de haal. Na een pittige achtervolging werden ze klemgereden.

Een autoverkoper uit Rotselaar zette zijn bolide online op een Duitse website, daar binnenlandse interesse uitbleef. Op een namiddag kwamen twee Duitsers een kijkje nemen en plaatste de eigenaar de Audi op zijn oprit. Zakaria E.M. (20) eiste de autosleutels en bedreigde de eigenaar met zijn pistool. Dat bracht deze laatste niet van slag, er ontstond een schermutseling tussen de man en de twee jongeren, ook de minderjarige deelde gretig klappen uit. De minderjarige zette zich finaal achter het stuur en weg waren ze. Minder slim was dat ze onmiddellijk gingen tanken aan het Esso-tankstation in Aarschot. Verschillende politiezones kwamen in actie en gingen op jacht. Ze schrokken van de vele sirenes en reden zich vast in een maïsveld in Westerlo.

De minderjarige zat even in een gesloten instelling, maar is terug vrij in Duitsland. De vermoedelijke opdrachtgever, Nederlander Mohammed A. (29), riskeert vier jaar cel net zoals de meerderjarige Zakaria E.M. Deze laatste zou drugschulden hebben open staan bij de Nederlander, zo wist HLN. Voor de Duitser werd een milde straf gevraagd, voor de Nederlander de vrijspraak omdat er geen bewijs zou zijn volgens zijn raadsman.

Lees meer over