Vier gewonden bij ongeval op E40, brandweer moet bestuurder uit wrak bevrijden

De brandweer haalt het slachtoffer uit de wagen op de E40 in Bierbeek
Op de E40 Luik-Brussel in Bierbeek vielen zondagmiddag vier gewonden bij een botsing tussen een truck en een wagen. De bestuurder was er erg aan toe en werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd. Hierdoor ontstond een file tot voorbij Boutersem.

De truck, zonder lading eraan bevestigd, kwam rond 12.45 uur in botsing met de wagen. In de aangereden auto bevonden zich vier passagiers. Drie onder hen liepen kneuzingen op, de bestuurder was er het ergste aan toe. Deze werd uit zijn auto geknipt door de brandweer. Er werd een wit laken over de geknelde gespannen om de warmte te weren en ook om ramptoeristen het zicht te ontzeggen. De chauffeur werd met zware verwondingen, onder andere breuken, naar het ziekenhuis overgebracht maar verkeerde niet in levensgevaar. Dat bevestigde ook de federale wegpolitie.

Door het ongeval waren alle drie de rijstroken in de richting van Brussel afgesloten. Verkeer was er enkel mogelijk over de pechstrook. Op een bepaald moment stond er zelfs een file die tot voorbij Boutersem reikte. De twee betrokken voertuigen werden getakeld. De volledige rijbaan werd rond 15.10 uur opnieuw voor het verkeer opengesteld. De hinder zou rond de klok van 16 uur moeten zijn verdwenen.
 

De truck die bij het ongeval op de E40 in Bierbeek betrokken was
De truck die bij het ongeval op de E40 in Bierbeek betrokken was
De hulpdiensten ter plaatse op de E40 in Bierbeek

Lees meer over