Vanaf 1 februari GAS-boetes voor kleine snelheidsovertredingen mogelijk

31 januari 2021 | 20u44 | Gepost door rik.poulman@te…
30 km
Wie een lichte snelheidsovertreding begaat, kan vanaf 1 februari beboet worden met een GAS-boete. In hoeverre de steden en gemeenten in onze regio daar effectief gebruik gaan van maken, is nog niet zeker. Het systeem is wel aanlokkelijk om de gemeentekas te spijzen.

Een snelheidslimiet met ten hoogste 20 km/u overschrijden, kan voortaan bestraft worden met een GAS-boete. Die overtreding moet worden vastgesteld door een automatisch flitstoestel dat door de lokale overheden gefinancierd is. GAS-ambtenaren kunnen die boetes zelf verwerken. De gemeenten die ermee willen aan de slag gaan, moeten dat wel opnemen in hun GAS-reglement.

De mogelijkheid om met GAS-boetes te werken, wordt ingevoerd om de snelheid beter te handhaven. Zowel de politiezones als de lokale besturen varen er wel bij. De politie kan zich concentreren op andere taken en de lokale besturen zien de opbrengst van de boetes naar hun gemeentekas vloeien. De politie blijft wel bevoegd voor grotere snelheidsovertredingen en ook in het geval wanneer iemand een kleine snelheidsovertreding begaat en combinatie met een andere overtreding.

Lees meer over