Vaccinatiecentrum Rotselaar neemt boosterprikken Begijnendijk over: "Inwoners zullen sneller boosterprik krijgen"

28 december 2021 | 14u13 | Gepost door annpeeters
vaccinatiecentrum rotselaar

De gemeenten Rotselaar, Tremelo, Holsbeek, Begijnendijk en de stad Aarschot hebben afgesproken dat het vaccinatiecentrum Rotselaar vanaf januari de boosterprikken voor de inwoners van Begijnendijk zal plaatsen. Ook kinderen tussen 5 en 11 jaar uit Begijnendijk zullen in Rotselaar terecht kunnen voor hun vaccinatie. "Hierdoor krijgt iedereen sneller hun prik", luidt het in Begijnendijk. 

Het vaccinatiecentrum Rotselaar nodigde de afgelopen weken en maanden alle inwoners van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo uit voor hun boostervaccin. Ten laatste midden januari zullen alle inwoners van de drie gemeenten opnieuw zijn gevaccineerd. Omdat er daarna ruimte vrijkomt in het vaccinatiecentrum Rotselaar en er voldoende vaccins beschikbaar zijn, beslisten de lokale besturen om ook de inwoners van Begijnendijk de kans te geven om hun boostervaccin versneld te ontvangen.

Op die manier willen Rotselaar, Tremelo en Holsbeek solidair zijn met hun buurgemeenten, het vaccinatiecentrum Aarschot ontlasten en de vaccinatiegraad in de hele regio versnellen. Ook de inwoners van Aarschot en de andere steden en gemeenten van ELZ Demerland (Scherpenheuvel-Zichem, Tielt-Winge, Bekkevoort, Diest en Halen), die beroep doen op vaccinatiecentrum Aarschot, zullen door de overdracht van Begijnendijk immers sneller geprikt kunnen worden.

"De eerste uitnodigingen werden vanmorgen door het vaccinatiecentrum Rotselaar verstuurd. Door de overdracht van Begijnendijk naar Rotselaar, komt er capaciteit vrij in Aarschot. Hierdoor zullen alle inwoners van ELZ Demerland sneller hun boostervaccin ontvangen", zegt Begijnendijkse burgemeester Bert Ceulemans (Samen) 

Wie al uitnodiging kreeg, blijft naar Aarschot gaan

Vanaf het ogenblik dat de overname geregistreerd is door het Agentschap Zorg & Gezondheid, en tot maximaal einde maart, zullen alle nieuwe uitnodigingen voor inwoners van Begijnendijk verstuurd worden door het vaccinatiecentrum Rotselaar. Wie reeds uitgenodigd is in Aarschot, gaat naar Aarschot. De overname van Begijnendijk door het vaccinatiecentrum Rotselaar is tijdelijk en loopt tot maximaal einde maart. Eventuele volgende vaccinatiecampagnes zullen dus terug in Aarschot gebeuren.

Eerst sloot de Limburgse gemeente Halen aan bij ELZ Demerland. Daarna konden de inwoners van Diest, Bekkevoort, Scherpenheuvel-Zichem en Halen in Aarschot terecht na de sluiting van vaccinatiecentrum Diest. Daarmee verdubbelde het aantal te zetten prikken voor Aarschot tot meer dan 105.000. Nu maakt vaccinatiecentrum Rotselaar extra capaciteit vrij om de inwoners van Begijnendijk te prikken. "Zo helpen en versterken de steden en gemeenten elkaar in onze regio. Die aanpak komt bovendien tegemoet aan de vraag van het Agentschap Zorg en Gezondheid om flexibel tewerk te gaan. Het toont een efficiënte inzet van mensen en middelen met als doel zo snel mogelijk, zo veel mogelijk prikken te zetten."

Lees meer over